Belang van Cybertrainingen
Onwetendheid is geen excuus meer. De realiteit van vandaag eist dat jijzelf bewust en bekwaam wordt.

Het belang van een goede cybertraining

Cybercriminaliteit gaat niet meer weg uit onze samenleving en groeit alleen maar. Er gaat nu al meer geld om in cybercriminaliteit, dan in drugscriminaliteit. We moeten er dus samen mee leren leven en mee leren omgaan. Door de training te volgen en er ook naar te handelen garanderen wij dat jouw onderneming tot wel 95% veiliger wordt tegen cybercriminaliteit en dat is meer dan voldoende om jezelf digitaal gezond te noemen. Die laatste 5% blijft een theoretisch risico maar ook daarvoor leert de training je om de schade van een geslaagde aanval zo te beperken dat je die als onderneming kunt overleven.

Het is van groot belang dat niet alleen de ondernemers maar juist ook het personeel, de tijdelijke krachten en stagiaires digitaal veilig en gezond gaan leren werken. Zelfs voor de schoonmakers die in de avonden poetsen is het belangrijk om te weten wat wel en niet veilig is.

Cyberveiligheid steunt op 3 pijlers:

1

De directie moet begrijpen dat cyberveiligheid van levensbelang is voor de continuïteit van de onderneming.

2

Alle mensen binnen het bedrijf moet kundig worden en dreigingen leren herkennen.

3

Techniek in de vorm van antivirussoftware, firewall, backups en segmentatie voor het geval dat er per ongeluk toch iets doorheen glipt.MKB Cybertraining.nl is ontwikkeld voor kleine MKB-bedrijven en bevat praktische werkbare en slimme oplossingen. Financiële investeringen zijn amper of niet nodig. De training is dermate goed dat hij ook voor werknemers van grote ondernemingen heel effectief en passend is.

De voordelen van MKB Cybertraining.nl

Branche- en functiespecifiek

Bent jijzelf de eigenaar van een bedrijf of maak je daar schoon in de avonden? Ben je bedrijfsleider in een restaurant of bedien je op zondag het terras? Doe je de administratie van een metaalbedrijf of sta jijzelf aan de draaibank? Dat maakt een groot verschil voor de digitale risico’s die je kunt lopen en moet herkennen. Daarom maakt MKB Cybertraining als enige platform een eigen leerpad op maat voor jouw functie in jouw eigen sector met alle voor jou relevante informatie.

Naast de voor jouw functie verplichte modules staat het deelnemers vrij om zonder extra kosten ook alle andere modules (nu al meer dan 50) uit het aanbod te volgen. Handig voor extra veiligheid thuis, de vereniging of bij sollicitaties.

 

Bibliotheek

In onze bibliotheek vindt je concrete hulpsheets met bijvoorbeeld een noodplan, stappenplannen om veilig te werken en nieuwsartikelen met de actuele dreigingen.

Hackhelpdesk

Mocht je er ondanks de training, bibliotheek en chatbot nog niet uitkomen, dan helpen onze partners van Hackhelpdesk.nl je graag verder.

Aantoonbaar veilig met een certificaat

Misschien droom je er net als andere ondernemingen van om voor grote bedrijven en merken te mogen werken, maar dan moeten jouw veiligheid en continuïteit wel gewaarborgd zijn. MKB Cybertraining verstrekt na voltooiing van de training een certificaat waarmee je kunt aantonen dat al jouw medewerkers, van stagiair tot directeur, digitaal bewust en competent werken.

AI Cyberchat

Onze unieke AI chatbot geeft je direct antwoord op al uw cybervragen. Dus mocht je na de training toch nog een vraag hebben, dan krijg je direct en concreet antwoord en advies.

Met, voor en door het MKB zelf ontwikkeld

Zo is MKB Cybertraining veel meer dan een leerplatform, maar jouw eigen coach en partner om digitaal gezond te leren en te blijven werken.

Toegankelijk en betaalbaar

De kosten zijn slechts 100 euro per deelnemende onderneming en 10 euro per persoon. Je krijgt toegang tot een uitgebreid dashboard waarop je desgewenst jouw hele team kunt aanmelden en de voortang centraal kunt monitoren. Na voltooiing kunnen bedrijven een verzameld certificaat uitdraaien dat aan de AVG-regels voldoet en dat je aan jouw opdrachtgevers kunt overleggen om aan te tonen dat jouw bedrijf getraind is. MKB Cybertraining.nl is ontwikkeld voor de kleine MKB’er maar ook voor grote ondernemingen geweldig praktisch en nuttig. Daarnaast is het een mooie opstap naar een ISO 27001 of C/CISO certificeringen of om geaccepteerd te worden voor een cyberverzekering.

Altijd up-to-date

Omdat wij de actuele cyberdreigingen 24/7 actief monitoren worden alle modules continu geüpdatet in geval van nieuwe of veranderende dreigingen. Nieuwe kandidaten krijgen daarmee altijd de juiste actuele informatie aangeboden en eerdere cursisten krijgen automatisch een bericht dat er een update voor hen gereed staat.

Herhaling

Deelname aan MKB Cybertraining.nl geeft een jaar lang onbeperkt toegang tot het platform. Zo kunnen modules nog eens herhaald worden of kunnen er extra modules gedaan worden en
kan de bibliotheek nog eens geraadpleegd worden.