Als passie en kennis samenkomen

Over ons

MKBCybertraining.nl is uit noodzaak geboren. De initiatiefnemer is enkele jaren geleden zelf als MKB’er slachtoffer geworden van een cyberaanval en heeft (net als 60% van de getroffen ondernemers) na 25 jaar zijn gezonde onderneming moeten staken omdat de schade te groot werd. Geconfronteerd met dit groeiende maatschappelijke probleem kon hij geen betaalbare, echt goede training vinden en ging op zoek naar deskundige partijen om dit samen mee te realiseren. Belangenorganisaties en grote organisaties hebben vervolgens een financiële bijdrage geleverd voor de ontwikkelkosten en zo ontstond een unieke publiek-private samenwerking. Het resultaat is MKBCybertraining.nl. Met, voor en door het MKB ontwikkeld.

Wie is MKB Cybertraining.nl

MKB Cybertraining.nl is een samenwerkingsverband van Xtract BV, brainstorm en concept, RMMBR en Nerds & Company. Lees hieronder meer over deze organisaties en hun rol binnen MKB Cybertraining.nl.

Reclamestudio PHGR BV is een van de BV’s van Xander Koppelmans die enkele jaren geleden gehackt is. De gevolgschade liep zo hoog op dat hij na 25 jaar uiteindelijk het faillissement van die BV heeft moeten aanvragen. Sindsdien geeft hij lezingen door het hele land om ondernemers te waarschuwen voor dit gevaar en is daarmee als ervaringsdeskundige, onbedoeld een soort van bekende Nederlander geworden.
Hij leerde Cybercrime.info kennen en heeft op basis van al die kennis de eerste modules geschreven.

Een creatief, innovatief en veelzijdig communicatiebureau. Uniek in het bedenken van creatieve concepten voor elk marketingvraagstuk en kundig in de realisatie ervan. Samen met Xtract BV realiseerden zij eerder het e-learningplatform “De Cyberchallenge” voor inwoners van gemeenten. De Cyberchallenge draait momenteel bij meer dan 20 gemeenten in Nederland.

RMMBR helpt organisaties het beste uit digitaal leren te halen voor de ontwikkeling van de medewerkers. Zij ontwerpen, ontwikkelen en leveren al jaren slimme en duurzame leeroplossingen met impact. Dit doen ze met de focus op didactisch concept, content en de doelgroep voor veel verschillende opdrachtgevers waaronder Gemeente Den Haag en Amsterdam, DPG Media, Vodafone, ING, Phillips, Eneco, Heineken en Arcadis.

Nerds & Company ontwerpt en ontwikkelt applicaties van hoge kwaliteit en met veel aandacht voor detail. Techniek en innovatie worden gecombineerd met creativiteit en liefde voor software, zodat onze partners – waaronder het platform achter MKBCybertraining.nl – zijn voorbereid op de toekomst.


Partners

Naast deze vier founders had het platform nooit gerealiseerd kunnen worden zonder de unieke bijdrage van minstens 20 andere MKB bedrijven en organisaties die een kennisbijdrage geleverd hebben zoals Hackhelpdesk, Cybercrime.info, Brainport Eindhoven, ASML en Guardey.

Het ontwikkelen van dit platform heeft 2 jaar in beslag genomen en dat had niet gekund zonder de financiële ondersteuning van bijvoorbeeld onze partners van PVO Brabant-Zeeland en Interpolis. Dankzij hun bijdrage is het platform zo betaalbaar en bereikbaar voor het kleinere MKB.

Een unieke publiek-private samenwerking die dankzij vertrouwen en heel hard werken een uniek platform heeft gerealiseerd.